Comunicat de presă, 9 martie 2020

Asociatia ,,Societatea Leibniz din România” solicită Președintelui României (https://www.presidency.ro/), Guvernului României (https://www.gov.ro/), Ministerului Educatiei și Cercetării (https://www.edu.ro/), Inspectoratului Școlar București (http://ismb.edu.ro/) precum și tuturor celor interesați de prezentul și viitorul copiilor noștri luarea de urgență a câtorva măsuri în sistemul național de educație pentru prevenirea răspândirii noului virus.

1. Suspendarea cursurilor până la 31 martie, cu posibilitatea prelungirii până la 31 aprilie.
  2. Cursurile se suspendă în sensul că elevii nu vor merge la școală, ci se vor ține online, prin mijloacele tehnice pe care școlile le au deja instalate. Elevii care nu au acasă calculator (sau laptop), pot face lecțiile și temele pe telefonul unui adult din familie.
  3. Inspectoratele școlare vor stabili proceduri pentru cursuri de verificare,  evaluări, teze sau alte activități didactice.
  4. Asociațiile de părinți din fiecare școală (și/sau din fiecare clasă) vor colabora îndeaproape cu școlile pentru buna desfășurare a cursurilor din perioada de suspendare a cursurilor.

09.03.2020                                                         Președinte Consiliu Director

Conf. univ. Adrian Niță

Persoana de contact: Adrian Niță, 0754 244 249, adriannita2010@gmail.com